Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele porţilor deschise în Portul Constanţa

ro

26 Jun, 2015 13:54 1838 Marime text
 
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a organizat în perioada 24-26 iunie 2015 ”Zilele porților deschise în Portul Constanța”.
 
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii și studenții universităților din Constanța, menite să contribuie la îmbogățirea cunoștințelor despre rolul portului în economia națională, a activităților din port, precum și impactul acestuia asupra comunității locale.
 
Turul portului Constanța, un element important aflat pe harta economică a României, a debutat cu vizita la Gara Maritimă, unde tinerii s-au familiarizat cu activitățile specifice portului, modul de organizare și funcționare a portului și a comunității portuare.
 
Vizitatorii au aflat mai multe informații despre istoria portului prin intermediul prezentării făcute la Muzeul Portului de la Cuibul Reginei, depozitar al unor documente importante și obiecte vechi, extrem de valoroase.
 
Tinerii au vizitat zona veche a portului, silozurile proiectate de inginerul Anghel Saligny și au fost impresionați de toate cele văzute.  Terminalul dedicat primirii pasagerilor de la bordul navelor de croazieră care fac escală în Portul Constanța a fost un alt punct de interes pentru tinerii vizitatori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii