Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile de comemorare și reconciliere în memoria celor căzuți în Al Doilea Război Mondial

ro

08 May, 2015 07:50 1227 Marime text
 
Zilele 8-9 mai au fost declarate Zile de comemorare și reconciliere în memoria celor căzuți în Al Doilea Război Mondial de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 59/26, din 22 noiembrie 2004, marcate fiind pentru prima dată în 2005, informează Agerpres.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, în cadrul celei de-a 69 sesiuni, din 26 februarie 2015, Rezoluția 69/267, prin care anunța aniversarea a șaptezeci de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial printr-o reuniune solemnă și specială a Adunării Generale pentru comemorarea tuturor victimelor acestui conflict. De asemenea, menționa și redactarea unei scrisori de către președintele a Adunării Generale, la 15 aprilie 2015, care ulterior a fost trimisă tuturor reprezentanților și observatorilor permanenți ai ONU, potrivitwww.un.org.

Adunarea Generală, în cadrul sesiunii menționate, a făcut trimitere la Rezoluția 59/26 prin care a declarat zilele de 8 și 9 mai ca un moment de comemorare și reconciliere, recunoscând în același timp că statele membre au zile specifice prin care marchează victoria și comemorează victimele celui de-Al Doilea Război Mondial.

A invitat statele membre, agențiile ONU, organizațiile neguvernamentale și persoanele fizice să sărbătorească, în fiecare an, fie una, fie ambele zile, într-o manieră adecvată și să aducă un omagiu celor ce și-au pierdut viața în timpul flagelul mondial. În acest sens, a fost adoptată și Rezoluția 64/257 de Adunarea Generală a ONU, la 2 martie 2010, care prevedea și marcarea a șaizeci și cinci de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii