Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgonea îl înlocuieşte pe Mircea Duşa ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

ro

01 Sep, 2010 22:10 928 Marime text

Cea mai notabilă modificare în componenţa Biroului Permanent este propunerea PSD ca Valeriu Zgonea să preia funcţia de vicepreşedinte al Camerei de la Mircea Duşa, urmând ca postul de secretar lăsat vacant de Zgonea să fie ocupat de Georgian Pop.

Deputaţii au aprobat prin vot secret cu bile componenţa Biroului Permanent pentru sesiunea care începe astăzi, cu excepţia Robertei Anastase, aleasă ca preşedinte al Camerei pentru întreaga legislatură. Componenţa a fost votată în bloc, cu 234 voturi pentru şi 13 împotrivă. PDL îşi menţine propunerile făcute în sesiunea anterioară: vicepreşedinte Ioan Oltean, secretari Dumitru Pardău şi Sever Voinescu, chestor Gheorghe Albu.

În schimb, social-democraţii au făcut unele modificări. Dacă Adrian Năstase a fost nominalizat din nou vicepreşedinte, Mircea Duşa a renunţat la această funcţie pentru a deveni liderul de grup al PSD. În locul său, a fost propus Valeriu Zgonea care, în sesiunea precedentă a fost secretar al BP. Pe postul de secretar a fost propus Georgian Pop, iar Nicolae Bănicioiu a fost din nou nominalizat pentru postul de chestor. Liberalii şi udemeriştii nu au făcut nicio modificare la nivelul persoanelor care îi reprezintă în Biroul Permanent. PNL îi va avea pe Ludovic Orban ca vicepreşedinte, Mihai Voicu secretar şi Dan Motreanu chestor. Seres Denes (UDMR) a fost propus din nou pentru funcţia de chestor.

Liderii de grup au anunţat în plen şi conducerile grupurilor pe care le conduc. O scurtă dispută a fost provocată de viceliderul PSD Aura Vasile care a spus că s-a încălcat Regulamentul prin faptul că deputatul Eugen Nicolicea a prezentat structura de conducere a grupului independenţilor. "Nu ne interesează structura acestui grup care nu există", a spus Vasile. În replică, Nicolicea a spus că existenţa grupului său este permisă, Curtea Constituţională pronunţându-se deja în acest sens. "Părerea doamnei Aura Vasile este părerea Aurei Vasile. Ea poate fi genială, dar obligatorie este doar decizia CCR care permite constituirea acestui grup", a spus Nicolicea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii