Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zegrean, ales pentru un nou mandat de preşedinte al Curţii Constituţionale

ro

10 Jun, 2013 18:08 1244 Marime text
Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au participat, luni, la prima şedinţă în calitate de judecători ai Curţii Constituţionale. Judecătorul Augustin Zegrean a fost ales, în şedinţa de luni, pentru un nou mandat de preşedinte al Curţii Constituţionale.

Augustin Zegrean a declarat că a fost ales cu "majoritate suficientă" în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un nou mandat de trei ani.
El a spus că CC şi-a făcut datoria, a respectat Constituţia, legea, iar pe viitor va face acelaşi lucru.

Zegrean a mai spus, referitor la cei trei noi membri ai CC, că actuala componenţă nu este, în opinia lui, mai importantă decât cea anterioară.
"Nu spun că este mai importantă componenţa de acum decât cei care au plecat. Erau buni şi au dovedit această calitate, dar nu va fi mai jos Curtea decât a fost până acum. Va fi, în schimb, mai tânără. În vechea componenţă, aveam peste 600 de ani toţi la un loc, acum avem doar 520", a spus preşedintele CC.
Pentru aceeaşi funcţie a candidat Tudor Toader, scorul în urma votului fiind de 7 la 2, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Noii judecători ai Curţii Constituţionale, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, numiţi pentru un mandat de nouă ani, au depus jurământul de învestitură, luni, în faţa şefului statului, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Sursa: Mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii