Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de sate constănţene, afectate de poluare

ro

10 Jul, 2012 15:42 1665 Marime text
Cel de-al şaselea workshop, desfăşurat de de „Ministerul Mediului şi Pădurilor“ se desfăşoară astăzi, la Hotel Oxford din Constanţa. Evenimentul face parte din campania de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi“.

Proiectul îşi propune diminuarea poluării prin activităţi de colectare, depozitare şi gestionare a gunoiului de grajd, reabilitarea pajiştilor, crearea de bariere vegetale de protecţie, prin împădurirea cu puieţi forestieri, dar mai ales dezvoltarea de sisteme de colectare a apelor menajere.

În 33 de sate din judeţul Constanţa s-a constatat, în anul 2011, un nivel ridicat al poluării cu nitraţi. Aceste substanţe pot produce îmbolnăvirea oamenilor şi afectează întreg ecosistemul. Prioritatea pentru păstrarea surselor de apă este o prioritate în contextul în care peste 1900 de localităţi din ţară sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rodica 11 Jul, 2012 07:08 Masurile preconizate de Ministerul Mediului sunt bine gandite:apa din fantana trebuie sa ne fie prieten,nu aducator de boala.Oamenii trebuie sa fie educati in acest sens.
  • Crinela 10 Jul, 2012 19:10 Fara apa ne deshidratam, metabolismul este slabit, iar noi nu mai functionam corect. Apa este ca un combustibil pentru noi!
  • Ionela 10 Jul, 2012 19:03 Al saselea workshop..wow! Bravo! Sper ca mesajul dvs sa ajunga asa cum trebuie la oameni si sa ii determine sa colaboreze in demersurile pentru un mediu mai curat!