Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de polițiști de la IPJ Tulcea, la datorie pe timpul codului portocaliu de vreme rea. Unde au acționat oamenii legii

ro

19 Jan, 2018 13:18 1753 Marime text
Ieri, 84 de polițiști tulceni au acționat pe drumurile europene, naționale și județene pentru sprijinul în ceea ce privește persoanele aflate în dificultate, accidentele rutiere sau autovehiculele care au rămas înzăpezite pe raza județului Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, au fost înregistrate 109 apeluri de urgență 112 privind blocarea traficului rutier datorită ninsorii viscolite și a intensificări vântului.
 
La data de 18 ianuarie a.c, 84 de polițiști de la structurile de ordine publică și poliție rutieră au acționat pentru pentru sprijinul în ceea ce privește persoanele aflate în dificultate, accidentele rutiere sau autovehiculele care au rămas înzăpezite pe raza județului Tulcea.

S-au desfăşurat următoarele activităţi:

La ieșirile din municipiul Tulcea și din orașe, precum și la ieșirile din județul Tulcea către județele limitrofe, polițiștii au organizat filtre rutiere pentru a pune în aplicare dispozițiile Prefectului Județului Tulcea, care interzicea accesul autovehiculelor pe drumurile blocate de zăpadă și viscol.

Totodată, polițiștii au acționat pentru fluidizarea traficului rutier şi au acordat sprijin celorlalte instituții pentru deszăpezirea căilor rutiere.

Intervențile polițiștilor au mai constat în deblocarea şoselelor pe timpul viscolului prin scoaterea în afara carosabilului a autovehiculelor care au blocat drumurile, organizarea coloanelor rutiere prin care cetățenii și autovehiculele au fost scoși din zonele în care erau blocați și duși în localități, transportul persoanelor care au rămas înzăpezite până la punctul cel mai apropiat de prim-ajutor, însoțirea transporturilor medicale de urgență, etc.
•          
Exemple:

La ieșire din localitatea Ciucurova spre localitatea Bălcescu, în dimineața zilei de 18.01.2018 a derapat și a intrat într-un copac de pe marginea drumului un microbuz cu 10 călători. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a doi pasageri.

Agent șef adjunct Ioja Iulian și agent Anghel Valentin din cadrul Postului de Poliție Ciucurova împreună cu agent Vișan Bogdan din cadrul Postului de Poliție Topolog s-au deplasat la locul respectiv (aproximativ 3 km) și au reușit să scoată toți pasagerii din autobuz, care au fost transportați cu autospecialele poliției la dispensarul localității Ciucurova.

Ulterior cele două persoane rănite au fost preluate de ambulanță și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
•          
 
Pe DN22E87, pe tronsonul situat la  km 183 și km187, polițiștii rutieri au intervenit la devierea traficului rutier și la asigurarea, sprijinirea și coordonarea forțelor pentru deblocarea persoanelor aflate în autoturismele înzăpezite. Peste 50 de autovehicule au fost prinse în nămeți.

După mai multe ore, polițiștii împreună cu reprezentanții administrației drumurilor, jandarmi și pompieri, au reușit scoaterea pe rând a autovehiculelor și dirijiarea acestora asistată. 
•          
În dimineața de 19.01.2018, în localitatea Războieni, comuna Casimcea, a fost semnalată o persoană în vârstă de 34 ani ,care avea nevoie de asistență medicală, fiind însărcinată în luna a 9-a.

Agent șef principal Radu Costel împreună cu agent Velea Ionuț din cadrul Postului de Poliție Casimcea au acordat sprijinul necesar femeii până la momentul când elicopeterul SMURD a ajuns pentru a prelua persoana în cauză și a transporta de urgență la spital.

De asemnea polițiștii au participat la ghidarea aterizării elicopeterului SMURD, prin folosirea rampei cu girofaruri de pe autospeciala poliției.
•          
Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile, polițiștii vă sfătuiesc să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic, întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.

”Vă recomandăm să evitați deplasările pe perioada codului emis de meteorologi.
Dacă este imperios necesar să vă deplasați în altă localitate, țineți cont de următoarele recomandări:
- înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți şi situaţia meteorologică prognozată.
- în timpul deplasării păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele precedente, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă,
- utilizați, cu precădere, frâna de motor.
- când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
- în situaţia în care v-aţi planificat să faceţi un drum mai lung, nu uitaţi să aveţi plinul de combustibil efectuat, iar din portbagaj să nu vă lipsească lopata, săculețul cu nisip, lanţurile antiderapante şi o pătură. Toate acestea îşi pot dovedi utilitatea în cazul în care viscolul şi căderile abundente de zăpadă vă îngreunează deplasarea.
Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a ambulanțelor.” - au transmis polițiștii IPJ Tulcea. 

Sursa foto: IPJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii