Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

ro

25 Feb, 2015 09:07 1339 Marime text
În acest moment, peste 150 de poliţişti bucureşteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 47 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Potrivit România TV, unul dintre oamenii de afaceri vizați de percheziții este patronul unei cafenele de lux din Centrul Vechi.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015, suspecţii au înfiinţat mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă" pe care le-au folosit în scopul obţinerii fără drept a unor rambursări de TVA, prin depunerea de situaţii financiare nereale la organele fiscale.

În modul descris mai sus, suspecţii au urmărit rambursarea ilegală, cu titlu de TVA, a sumei de aproximativ 520.000 de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 40 de persoane, acestea urmând a fi audiate în cursul zilei de astăzi.


Sursa: România TV
Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii