Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de oameni, înşelaţi de o firmă de creditare neautorizată

ro

26 Jun, 2015 22:43 1065 Marime text
O societatea de creditare neautorizată din Cluj a fost amendată cu 15.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău după ce, în urma mai multor reclamaţii depuse la sediul instituţiei, s-a constatat că a înşelat zeci de băcăuani cu diverse sume de bani. În urma controlului făcut la firma în cauză, comisarii de la Protecţia Consumatorului au constatat că societatea le promitea oamenilor împrumuturi în condiţii extrem de avantajoase, dacă plăteau diverse sume de bani în avans.
Practic, reprezentanţii CJPC spun că băcăuanii de bună-credinţă semnau un contract de asociere în participaţiune cu firma din Cluj, după care trebuiau să participe la o licitaţie pentru a beneficia de împrumutul dorit. Pentru a se înscrie însă la licitaţie, oamenii trebuiau să plătească un procent de minimum 5% din valoarea creditului.
În plus, pentru a avea întâietate la acordarea împrumutului, băcăuanii erau sfătuiţi să plătească o parte din rate în avans. Ulterior, în funcţie de punctajul astfel obţinut, oamenii urmau să fie înştiinţaţi printr-o adresă despre participarea la o adunare generală a acţionarilor societăţii în care li se spunea care sunt persoanele calificate să primească împrumutul.
”Niciuna dintre persoanele care au plătit acele avansuri cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei nu a primit împrumutul dorit, oamenii rămânând păgubiţi”, au spus reprezentanții CJPC Bacău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii