Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de turiști sunt așteptați pe litoral

ro

30 Apr, 2015 20:56 1264 Marime text
 
Este pregătit litoralul românesc să facă față celor aproximativ 60.000 de turiști estimați pentru vacanța de 1 Mai? „Da“, răspund hotelierii și touroperatorii, potrivit capital.ro.

S-a dus vestea printre străini: pe cât de diferite, pe atât de căutate sunt Vama Veche și Mamaia, considerate „vârful litoralului“, când se trage linie și se numără încasările. Semnalul este dat, ca în fiecare an, de 1 Mai, câteva mii de străini din Franţa, Germania și Marea Britanie alăturându-se zecilor de mii de români.

Nu este o cifră exagerată, ci mai degarbă „neașteptată“.

„În ultimii ani, străinii săreau peste luna mai. Anul acesta, însă, lucrurile se schimbă și datorită investițiilor de milioane de euro în hoteluri“, spun reprezentanții ANT.

În total, sunt așteptați aproape 60.000 de turiști, cu un plus de circa 20% față de anul trecut. Cel puțin așa arată datele hotelierilor și ale touroperatorilor.

Toate cluburile din Mamaia vor fi deschise. Așa că, nu doar hotelierii, ci și patronii de cluburi, baruri și restaurante vor avea de câștigat zilele acestea. Mai mult, turiștii care vor ajunge în Mamaia vor participa la evenimentele cu muzică precum Sunwaves și The Mission.

Toate aceste estimări sunt făcute în contextul în care prognoza meteo nu se anunță a fi foarte generoasă, fiind estimate cel mult 20 de grade. Cu alte cuvinte, trecând peste acest aspect, turiștii au luat în calcul un buget mediu de 500 – 800 sute de lei penrtru această perioadă. 


Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii