Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de pachete de ţigări, introduse în ţară nelegal (video)

ro

27 Apr, 2016 16:55 2845 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galați împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi IPJ Galaţi au procedat la constatarea în flagrant a infracţiunii de contrabandă cu ţigarete derulată de către inculpaţii Necula Daniel, Spătaru Constantin, Ţandără Geoge şi Cocoş Gheorghe care acţionau în cadrul unui grup infracţional organizat constituit în vederea comiterii acestui gen de infracţiuni din cursul lunii martie 2016.
 
Astfel, ieri s-a procedat la oprirea în trafic pe DN 24 D a trei autovehicule ce se deplasau dinspre zona de frontieră spre spaţiile de depozitare din municipiul Galaţi. La percheziţia autovehiculelor în două dintre acestea a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 55.912 pachete de ţigări. În urma investigaţiilor s-a stabilit că ţigările au fost introduse în România din Republica Moldova în noaptea de 25/26.04.2016 prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste râul Prut.
 
În paralel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea s-a procedat la efectuarea a 11 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane de pe raza municipiilor Galaţi, Vaslui şi Craiova. În urma acestor percheziţii au fost găsite şi ridicate alte 21.441 pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2016, inculpaţii Necula Daniel, Ţandără George,  Spătaru Constantin şi alte persoane rămase neidentificate – cetăţeni ucrainieni şi moldoveni, a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat la care a aderat ulterior şi inculpatul Cocoş Gheorghe, grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse din tutun, provenite din Ucraina şi Republica Moldova.
 
    În perioada martie 2016 – 26.04.2016 acţionând în cadrul grupului împreună cu membrii acestuia, a introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal – „frontiera verde”, prin promisiunea anterioară îndeplinită ulterior primirii ţigărilor, cantităţi importante de ţigări diverse mărci  respectiv peste 55.912 pachete cu ţigări cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre de accizare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 625.000 lei.
 
    În aceeaşi perioadă martie 2016 – 15.04.2016, inculpaţii Nedelcu Daniel, Ţandără George şi  Spătaru Constantin au promis şi oferit suma de 2.200 euro din care au remis efectiv suma de 1.100 euro unui colaborator, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau acestuia şi asigurării descărcării în condiţii de siguranţă a cantităţii de ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal în România din Ucraina pe malul românesc al fluviului Dunărea şi apoi asigurării traseului până la ieşirea din raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea.
 
    În cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore a inculpaţilor Necula Daniel, Ţandără George,  Spătaru Constantin şi Cocoş Gheorghe aceştia urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.
 
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informații și Protecție Internă.
 
    Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii