Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de oameni au donat prin SMS pentru "Cumințenia Pământului"

ro

30 Jul, 2016 15:09 1686 Marime text
Zeci de mii oameni au donat bani pentru "Cumințenia Pământului". Cel puțin așa susține ministrul Culturii, Corina Șuteu.
 

"Peste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru 'Cumințenia Pământului'. Scrieți 'brâncuși' la 8833 și contribuiți cu 2 euro la subscripția națională pentru achiziționarea 'Cumințeniei Pământului'", a scris Corina Șuteu pe Facebook.

 
În 22 iulie, ministrul a anunțat că se poate dona și prin SMS pentru achiziția "Cumințeniei Pământului". Campania de colectă națională "Brâncuși e al meu" are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.
 
Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: printr-un SMS la numărul 8833, cu textul "brancusi", direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, "Cumințenia Pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii