Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de familii, blocate din cauza troienelor de zăpadă

ro

03 Dec, 2016 17:30 1757 Marime text
60 de familii din satul Borleşti, judeţul Alba, au rămas blocate, sâmbătă, din cauza troienelor de zăpadă, care depăşesc un metru şi jumătate, aproape 30 de pompieri, muncitori şi voluntari intervenind pentru deszăpezire şi deblocarea drumurilor de acces, informează România TV.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, un drum dintre localităţile Certege şi Borleşti din Munţii Apuseni este blocat pe un kilometru, iar troienele depăşesc în unele zone un metru şi jumătate.

"Circulaţia auto este blocată pe circa un kilometru. Oamenii pot circula pe jos. Pe o porţiune de un kilometru a viscolit mai tare zăpada şi este blocat drumul. De la Pichetul Câmpeni a mers un ofiţer cu 16 subofiţeri cu două autospeciale", a spus pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu.

Primarul oraşului Câmpeni, Călin Andreş, de care aparţin cele două localităţi, a declarat că oamenii din Borleşti nu pot ajunge cu maşini în Câmpeni, din cauza troienelor mari de zăpadă.

"Am trimis, pentru deblocare, şase muncitori de la primărie şi patru voluntari. Se intervine cu utilaje", a spus Călin Andreş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii