Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de clienţi păgubiţi de Raiffeisen câştigă procesul cu banca

ro

19 Jul, 2012 18:31 1761 Marime text

Tribunalul Bucureşti a decis să desfiinţeze clauzele privind comisionul de administrare/procesare şi pe cele referitoare la calculul dobânzii într-un proces colectiv din care fac parte 80 de clienţi ai băncii reprezentaţi de casa de avocatură Piperea şi asociaţii.

„După a şasea sau a şaptea înfăţişare Tribunalul Bucureşti a dat o sentinţă. Am obţinut ceea ce reclamasem, mai puţin daunele morale, anume: eliminarea clauzelor privind comisionul de administrarea sau comisionul de procesare, cum îl mai numeau cei de la Raiffeisen, şi clauza referitoarea la dobânda. Cei de la Raiffeisen aveau o formulă diferită de calcul a dobânzii, era o dobândă fixă care devenea variabilă în funcţie de decizia băncii. S-a dispus nulitatea acestor clauze şi restituirea sumelor către clienţi, inclusiv recalcularea dobânzilor", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Procesul cu numărul 22093/3/2011 a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 25 martie 2011. Potrivit avocatului Piperea, în acest grup au fost la început peste 120 de clienţi, şi o parte dintre ei s-au retras din proces după ce au semnat acte adiţionale cu banca.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 http://economica.rtv.net/80-de-clienti-pagubiti-de-raiffeisen-castiga-procesul-cu-banca_29389.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii