Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la suspecţii de contrabandă cu ţigări Zece persoane din Constanţa, reţinute

ro

04 Mar, 2015 09:57 1453 Marime text
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţei al Judeţului (IPJ) Constanţa au efectuat ieri 17 percheziţii domiciliare în mai multe cartiere din municipiul Constanţa.
 
În urma descinderilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au fost sprijiniţi de luptătorii SAS şi jandarmii constănţeni şi a finalizării unor activităţi informativ-operative specifice, în prezent sunt cercetaţi penal Vicenţiu - Sorin P., Robertina R., Sulia D., Iamurla F., Chenan F., Ionuţ P., Nazif S., Adna D., Constanţa P., Ciprian-Marian D., Nazif S., Alexandra M., Cornel-Laurenţiu G., Chirez A. şi Ghiulvidan I., toţi din Constanţa.
 
O parte din cei în cauză sunt cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul comiterii infracţiunilor de colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, susţin anchetatorii.
Conform oamenilor legii, în perioada iulie 2014-martie 2015, persoanele suspectate au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi fuseseră introduce în România în condiţii ilicite.
 
În urma celor 17 percheziţii au fost identificate şi confiscate 70.000 ţigarete, în valoare de aproximativ 50.000 lei
      
În cauză, faţă de Vicenţiu - Sorin P., Nazif S., Adna D., Constanţa P., Ciprian-Marian D., Nazif S., Alexandra M., Cornel-Laurenţiu G., Chirez A. şi Ghiulvidan I. s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de luarea a măsurii  de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Faţă de restul persoanelor s-a luat măsura controlului judiciar. Cercetările continuă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii