Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece orașe românesti sunt înfrățite cu orașe din SUA. Printre ele și Constanța

ro

05 Aug, 2016 11:15 4708 Marime text
Se cunoaște faptul că România este în relații strâns cu Statele Unite ale Americii. Doar când amintim de baza de la Kogălniceanu, putem afirma că este legată o prietenie strânsă între cele două state. Pe lângă asta, știați că zece orașe românești sunt  înfrăţite cu oraşe din Statele Unite ale Americii?
Orașul Constanța este înfrățit cu orașul Mobile din statul Alabama, este cel de-al treilea cel mai populat oraș al zonei Sudului Statelor Unite. Capitala țării este solidară cu orașul Atlanta, cel mai populat oraș din statul Georgia.

 Alte opt  orașe din România au ”grad de rudenie” cu metropolele din Statele Unite.Astfel, Baia Mare este înfrățită cu celebrul oraș în care domnește opulența, Hollywood, Bistriţa este înfrățită cu orașul Columbus din statul Georgia, Braşovul este solidar cu Cleveland. Orașul vestic   Cluj Napoca este înfrățit cu  Rockford , Mediaş cu Mineral Wells din statul Texas,  Piteşti cu  Springfield iar  Sibiul este înrudit cu orașul Columbia din statul Missouri.

De asemenea, capitala României mai este înfrăţită şi cu Londra, Moscova, Atena, Hanovra, Montreal, Detroit, Regina (Canada), Sofia, Chişinău, Ankara, Budapesta, Nicosia, Beijing, Pretoria, Damasc, Amman şi Lagos. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii