Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ din Constanţa

ro

08 Jan, 2015 16:15 2397 Marime text
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ informează că luni, de la ora 10.30, va găzdui la sediul său din bulevardul Mamaia, nr 300, din municipiul Constanţa, “Prima întâlnire de lucru cu factorii interesaţi de la Marea Neagră din cadrul proiectului european IRIS-SES”.

Acest workshop reuneşte factori decizionali şi experţi din România, Bulgaria şi Turcia, pentru a discuta şi identifica împreună noi direcţii pentru programul de monitoring al apelor marine în conformitate cu Directiva Cadru Strategia pentru Mediul Marin (DCSM), se arată într-un comunicat al instituţiei, remis astăzi redacţiei.

În cadrul acestei întâlniri de lucru, se va  testa în premieră un nou instrument decizional, special creat pentru proiectul IRIS-SES, denumit DeCyDe-4-IRIS. Acest instrument va permite factorilor de decizie și principalilor factori interesați să înțeleagă mai bine și să fundamenteze principalele aspecte legate de implementarea Directivei Cadru Strategia pentru Mediul Marin (DCSM) pentru Descriptorul 5 (Eutrofizare) și Descriptorii 8 și 9 (Contaminanți). DeCyDe-4-IRIS va facilita prezentarea situației monitoringului în diferite zone printr-un instrument de autoevaluare, putând identifica lacunele și decalajele în ceea ce privește monitoringul și posibilitățile de a realiza această activitate în comun, îmbunătățind astfel coordonarea în statele învecinate.

În România și Bulgaria, state membre UE, evoluția stării de calitate a apelor tranzitorii, costiere şi marine este evaluată pe baza indicatorilor aprobaţi prin Directiva-Cadru Ape şi Directiva-Cadru Strategia pentru Mediul Marin și a parametrilor fizico-chimici și biologici stabiliţi prin Programul Integrat de Monitoring (BSIMAP) al Comisiei Mării Negre (Black Sea Commission).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii