Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop APM Constanţa Cooperarea regiunilor Dunării şi ale Mării Negre de Vest

ro

11 Dec, 2014 15:38 1110 Marime text
 
În perioada 11-12 decembrie 2014 au loc la Hotel Ibis, Constanţa, lucrările workshop-ului regional comun în regiunea Mării Negre de Vest şi a Dunării, organizat de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa.
 
Evenimentul reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor regionale, municipale şi portuare, specialişti din România, Austria şi Bulgaria, în baza  Memorandumului de Înţelegere pentru Stabilirea Cooperării între Comunitatea de lucru a Statelor Dunărene, reprezentate de Landul Austria de Jos – inclusiv porturile dunărene – şi Regiunile Mării Negre de Vest şi porturile acestora, document semnat pe 27 noiembrie 2013 la Constanţa.
 
Pe parcursul anului 2014, partea austriacă a finanţat un prim proiect de evaluare, realizat de firma austriacă Verracon – specializată în consultanţă pentru transporturi. Proiectul constă într-un studiu asupra posibilităţilor de cooperare intitulat „Danube – Black Sea Cooperation”. Acest studiu a fost dezbătut într-o primă fază de către fiecare din porturile implicate: Constanţa Galaţi, Varna şi Burgas, dezbateri la care au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale.
            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii