Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WhatsApp, acuzată că şi-a minţit utilizatorii

ro

14 Jan, 2017 22:51 2410 Marime text
O „portiţă” de securitate care poate fi folosită de către Facebook şi alte companii pentru a intercepta şi a citi mesajele criptate a fost găsită în WhatsApp, scrie The Guardian, citat de yoda.ro.
 
Facebook, compania care a cumpără WhatsApp, a susţinut că nimeni nu poate intercepta aplicaţiile de pe WhatsApp, nici măcar compania sau staff-ul ei, asigurând intimitatea celor peste 1 miliard de utilizatori. Însă o nouă cercetare arată că Facebook poate citi mesaje din cauza modului în care WhatsApp a implementat protocolul de criptare end-to-end.
 
Criptarea end-to-end a WhatsApp se bazează pe o generaţie de chei de securitate unice, folosind protocolul Signal, dezvoltat de către Open Whisper Systems, care sunt schimbate şi verificate între utilizatori pentru a garanta că este sigură comunicaţia şi nu poate fi interceptată. Însă WhatsApp are abilitatea de a forţă generaţia de chei de criptare pentru utilizatorii offline, fără a şti expeditorul şi destinatarul, şi să facă expeditorul să recripteze mesajele cu chei noi şi să le retrimită - acest lucru este posibil pentru mesajele care nu au fost semnalate că fiind primite de expeditor. Acesta nu este conştient de schimbarea din criptare, în timp ce persoană care trimite mesajul poate află doar dacă au optat pentru avertismentul legat de criptare în setări, iar acesta ar veni doar în momentul în care mesajul a fost retrimis. Recriptarea şi retrimiterea efectiv permite WhatsApp să intercepteze şi să citească mesajele utilizatorilor, relatează yoda.ro.
 
„În implementarea protocolului Signal de către WhatsApp, avem setarea «Show Security Notifications» care notifica utilizatorul când codul de securitate a fost schimbat. Ştim că cel mai comun motiv pentru care acest lucru se întâmplă este pentru că cineva a schimbat telefonul sau a reinstalat WhastApp. Asta se întâmplă în multe părţi ale lumii, oamenii îşi schimbă frecvent device-urile şi cardurile SIM. În astfel de situaţii, vrem să ne asigurăm că mesajele sunt trimise şi nu se pierd”, a spus purtătorul de cuvânt al WhatsApp potrivit yoda.ro.
 
Sursa foto: empresa-journal.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii