Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Week-end plin pentru specialiştii de la Muzeul Callatis – au primit vizita elevilor de la Cotu Văii, dar au fost implicaţi şi într-un protest anti-fumat

ro

19 Nov, 2012 15:07 1204 Marime text

La Muzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia s-a desfășurat duminică, 18 noiembrie, o nouă lecție deschisă intitulată „Istoria antică a orașului Mangalia". Au fost prezenți elevii clasei a III-a A, de la Școala numărul 2 din Cotu Văii, însoțiți de prof. Valerica Ciocârlan.


„Am avut plăcuta surprindere să constatăm că și în mediul rural s-a aflat despre lecțiile deschise pe care noi le organizăm la sediul muzeului callatian și ne bucurăm că elevii de la Cotu Văii au venit special pentru a lua parte la lecțiile noastre de istorie. Muzeograf Liliana Bădin le-a vorbit despre întemeierea cetății Callatis și despre evoluția acesteia până la începutul secolului al VII-a, când a fost distrusă de popoarele migratoare. După lecția deschisă, tinerii au vizitat expoziția permanentă a muzeului, unde au văzut artefacte din perioadele: greacă, elenistică, romană și romano-bizantină. Vizita a continuat la renumitul mormânt cu papirus, unde elevii au aflat povestea singurului papirus descoperit în România, datat în secolul al IV-lea a. Chr. La final, Liliana Bădin le-a prezentat și expoziția temporară Tradițiile și obiceiurile tătarilor din Dobrogea, care va putea fi vizitată până la jumătatea lunii decembrie", a menționat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.


O altă activitate a fost organizată cu sprijinul responsabilului științific al Muzeului „Callatis", dr. Mihai Ionescu, directorul Școlii numărul 3 Mangalia. Cu ocazia Zilei Naționale Fără Tutun, Asociaţia de părinţi „Pescăruş", a Şcolii Gimnaziale numărul 3 Mangalia, în colaborare cu: Consiliul elevilor, Comisia diriginţilor şi Cabinetul de psihologie şcolară, a organizat duminică, 18 noiembrie, începând cu ora 10.30, un marş anti-fumat sub sloganul „Spune NU fumatului!"

Elevii, însoțiți de profesori și părinți, au plecat din curtea Şcolii numărul 3 și au mers pe următorul traseu: Bulevardul 1 Decembrie 1918, Str. Ştefan cel Mare, Primăria Municipiului Mangalia, Str. Portului, după care s-au întors în curtea şcolii. Pe traseu, elevii au distribuit, celor pe care i-au întâlnit, fluturaşi cu sloganuri anti-fumat.

Acest marş face parte din campania anti-fumat „Tutunul dăunează grav sănătății!", organizată în Școală numărul 3, în perioada 15-30 noiembrie 2012, când, la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii, se va vorbi despre consecinţele grave ale fumatului atât asupra sănătăţii fumătorilor, cât şi asupra celor din jurul lor. Alături de directorul Mihai Ionescu, în proiect s-au mai implicat directorul adjunct Mihaiela Sasu și responsabilul cu imaginea școlii, prof. Maria Tudorașcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii