Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se răceşte în acest weekend

ro

07 Jan, 2012 13:08 1092 Marime text

Meteorologii au anunţat că vremea se va răci brusc în acest weekend. La munte ninge neîntrerupt încă de ieri seară, iar astăzi şi mâine va viscoli. În sud va ploua, iar de mâine vine îngheţul.

Prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru acest sfârşit de săptămână arată că în Transilvania, în Moldova şi în zonele montane vine serios iarna.

Ninsorile în aceste regiuni se vor opri abia în această seară şi vor continua şi mâine, spun meteorologii. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 90 de kilometri/oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Ploi de ianuarie în sud şi sud-est

În sud şi sud-est va ploua, cantităţile de apă depăşind izolat 25 - 30 de litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime de astăzi se vor situa în jur de 7 – 8 grade Celsius, în timp ce minimile nu vor depăşi -9 grade.

Va ploua şi în Banat, unde mâine însă va îngheţa, meteorologii anunţând şi ninsori slabe în regiune, dar şi riscul de polei pe şosele. Tot mâine, Ardealul va fi acoperit de zăpadă, la fel şi Moldova, Dobrogea şi Oltenia, unde fulgii de zăpadă vor reveni mâine seară.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi în jur de 6 grade Celsius, în timp ce minimile se vor situa între -8 şi -10 grade.

Meteorologii au anunţat însă cu entuziasm că la munte va fi primul sfârşit de săptămână numai bun pentru sporturile de iarnă. Pe Valea Prahovei, în Bucovina şi în Carpaţii Meridionali va ninge fără oprire în acest weekend.

Luni ninge izolat

Pentru luni, prognoza indică ninsori slabe pe arii extinse din Ardeal şi din Moldova. Izolat va ninge şi în Dobrogea, Muntenia, Banat şi Oltenia, unde temperaturile maxime nu vor depăşi 5 grade Celsius. Noaptea şi dimineaţa va fi foarte frig în toate regiunile ţării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii