Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se incalzeste in toata tara

ro

24 May, 2010 12:14 1181 Marime text

S-au mai adăugat câteva grade şi la temperaturile dinainte de răsărit, aşa că am încpeut ziua cu valori între 5 şi 15 grade. Debut termic promiţător. Simţim de altfel în toate regiunile ţării o uşoară încălzire, mai ales în sud şi sudest.

Amiaza ne va aduce, deci, în nord şi centru temperaturile de 18-19 grade, dar mercurul va atinge şi 26 de grade în mai însoritele regiuni din sudestul ţării. Cât despre ploi, mai sunt mâine prezente în vest, centru şi nord, dar în rest, sunt izolate. Spre seară, apar averse de ploaie şi în Oltenia şi Muntenia, unde şi vântul s-ar putea să prindă putere.

Marţi începe să miroasă a vară timpurie în tot sudul ţării. Iese soarele, aversele vor fi doar pe arii mici, mai mult după masa, la deal şi la munte.

În nord, nordvest şi centru, vremea însă rămâne închisă, cu ploi şi descărcări electrice, posibil chiar şi căderi de grindină. Termic însă vremea se îndreaptă. 18-19 grade se mai înregistrează doar în Maramureş, dar în rest maximele urcă la 25 de grade la Arad şi Craiova, ca şi la Constanţa sau Iaşi 27 de grade însorite în Bucureşti şi chiar 28 în Călăraşi, Giurgiu şi Focşani.

Miercuri vremea e încă şi mai caldă. Cele mai mici valori vor fi de 21-22 de grade în estul Transilvaniei, în timp ce la Oradea, Sibiu şi Bacău se ating 26. Încă şi mai cald în sudest, cu 29 de grade în Bucureşti şi chiar 31 spre Turnu Severin şi Giurgiu. Cât despre nori aducători de ploaie, se mai arată doar local prin centrul şi nordvestul ţării.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii