Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 4 martie Constanta 9 grade, Tulcea 8 grade

ro

04 Mar, 2010 12:46 1093 Marime text

Astăzi începem să resimţim scăderea temperaturii. Mai mult, Institutul Naţional de Hidrologie menţine avertizarea cod portocaliu pe Dunăre valabilă până pe data de 6 martie pentru sectorul Gruia-Zimnicea, aferent judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. De asemenea, pe Dunăre este cod galben pentru sectoarele Giurgiu-Brăila şi Isaccea-Tulcea. Vor cădea precipitaţii pe arii extinse. Plouă în zonele de câmpie, în zonele deluroase sunt mai mult lapoviţe şi ninsori, iar la munte ninge. Izolat se pot acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade.

Cerul e mai mult acoperit în Banat, în sudul Crişanei unde plouă dar şi în sud-vestul Transilvaniei unde sunt aşteptate precipitaţii mixte, ploi şi lapoviţă.

În restul zonelor din vestul,centrul şi nordul ţării vremea e încă placută, cu cer variabil, dar tot mai acoperit de nori în a doua parte a zilei. Temperatura aerului se opreşte la 6 grade la Timişoara şi la Sibiu, 7 la Cluj Napoca şi 8 în Baia Mare.

În sud norii acoperă încă de la primele ore Oltenia şi vestul Munteniei unde plouă în zonele joase, iar la deal sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Aici maximele scad semnificativ şi sunt doar 6 grade la Drobeta, la Craiova şi la Piteşti.În estul şi în sudul Munteniei norii se adună în plafon compact apoi încep şi ploile. Totuşi e încă destul de cald, 8 grade în Buzău şi 10 la Giurgiu şi la Călăraşi.

Norii şi ploile ajung şi în Dobrogea, dar regimul termic la amiză e cu până la 3-4 grade peste mediile acestei date. Sunt prognozate 8 grade la Tulcea şi 9 la Constanţa.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii