Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea 15 martie Constanta + 10 grade Celsius

ro

15 Mar, 2010 12:49 1288 Marime text

Astăzi ţara noastră este traversată de un front atmosferic nordic, cu alte cuvinte, cerul rămâne înnorat mai ales în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova, unde vor fi precipitaţii mixte. În rest însă vorbim doar de câte o ploaie slabă sau lapoviţe. Munţii se aleg în continuare cu ninsori, ceva mai serioase în nordul Carpaţilor Orientali şi în cei Occidentali, în timp ce vântul s-ar putea să depăşească chiar şi 90-100 de km pe oră. Vânt ceva mai intens însă se anunţă şi în Banat, Crişana, parte din Oltenia şi Transilvania, unde se aşteaptă vânt şi de 55-60 de km pe oră. Maximele însă nu lasă de dorit, devin de-a dreptul primăvăratice, urmând să ne răsfeţe cu valori de la 2 până la 12 grade Celsius.

Iarna încă se mai agaţă de regiunile din interiorul Carpaţilor. Norii lasă precipitaţii, mixte, în aceste regiuni, iar vântul depăşeşte cote moderate în Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. Munţii se aleg şi ei cu ninsori viscolite, dar maximele sunt apropiate de normal, cu valori de la 2 la 7 grade.

În sudul ţării astăzi vremea este de partea primăverii. Chiar dacă mai dă şi câte o ploaie pe ici pe colo, iar vântul are intensificări sporind senzaţia de frig, soarele reuşeşte să se ridice în termometre la valori şi de 10-12 grade, cum e cazul al Giurgiu şi Buzău.

Dobrogenii scapă şi ei astăzi de iarnă, sunt condiţii de ploaie slabă şi trecătoare, dar în general vremea e însorită, iar maximele ating 10 grade atât în partea continentală, cât şi în cea litorală.

În Moldova, de la sud spre nord, vremea se schimbă de la o primăvară la iarnă în toată regula. Soarele e generos în Galaţi azi, unde se fac 9 grade, sau la Focşani, unde maxima atinge 13 grade, dar spre nord, lapoviţele şi ninsorile preiau puterea şi la Suceava şi Botoşani abia dacă se fac azi 3-4 grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii