Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme instabila, in weekend, in aproape toata tara, insa de luni revine soarele

ro

08 May, 2010 01:06 1532 Marime text

rainy_day.jpgSe îndreaptă vremea în toată ţara. Mai plouă în extremitatea estică a ţării şi, spre seară, în vestul şi sud-vestul ţării. Valorile termice vor fi cuprinse între 18 grade în depresiuni şi 26 de grade în zona Munteniei.

Sâmbătă meteorologii promit temperaturi în creştere. Cerul se curăţă de nori şi doar prin estul extrem al ţării vor mai fi ceva ploi cu descărcări electrice. Spre seară mai dă câte o ploaie şi în vest şi sud-vest, dar amiaza va aduce temperaturi de la 18 la 26 de grade Celsius.

Bucureştenii au şi ei parte de soare azi şi 25-26 de grade la amiază, cu un cer nu tocmai încărcat de nori şi vânt cel mult moderat. Chiar dacă vremea va fi frumoasă în Capitală, presiunea atmosferică va fi în scădere, de la 749 mm coloană de mercur, valoare şi-aşa mică faţă de cea de referinţă.

Se mai încălzeşte şi la munte, iar ploile încep să bată în retragere. Nori ceva mai denşi se mai anunţă abia diseară şi peste noapte în Carpaţii Occidentali şi vestul celor Meridionali, unde, pe arii restrânse, se vor arăta şi ceva averse de ploaie cu fulgere şi tunete. Vântul însă se domoleşte, iar maximele vor fi în general plăcute. Duminică vremea însă se strică în toată zona montană. Cerul se încarcă de nori, aversele revin în mai toate staţiunile montane, iar temperaturile scad faţă de sâmbătă.

Duminică vremea redevine ploioasă. Norii se adună şi lasă averse, slabe cantitativ, dar însoţite cu fulgere şi tunete. Vântul nu va trece însă nicăieri de moderat. Maximele scad, dar rămân plăcute, cu valori de la 18 grade în depresiuni şi 20-21 în general până spre 24-25 de grade în Moldova.

Nici în Bucureşti soarele nu se mai arată, dar ploile sunt doar sporadice maxima nu va trece însă de 21 de grade.

Luni, ploile se mai retrag şi se mai arată doar izolat la orele amiezii mai mult pe la munte. Vântul nu va trece nicăieri de moderat, iar maximele pornesc de la 18-20 de grade în depresiuni până la 26 de grade în sud-est, la Focşani, Buzău sau ei şi 26 de grade in sud-est, de pilda la Focşani, Buzău sau Brăila.

Se încălzeşte şi în Capitală luni. După-masă, însă, se anunţă ploi cu fulgere şi tunete, şi 25 de grade la amiază.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii