Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme de bronzat pe Litoral

ro

28 Apr, 2012 12:23 1809 Marime text

Zile frumoase şi deosebit de calde în acest weekend. Soare în întreaga ţară şi câţiva nori inofensivi de vreme bună prin Carpaţii Meridionali şi în extremitatea de sud a ţării şi puţin probabil să plouă. Vântul este uşor mai sprinten în sudul şi sud-estul ţării, iar maximele se încadrează între 23 şi 30 de grade, temperaturi uşor mai scăzute pe litoral. Vremea în Bucureşti ne aduce mult soare şi mai cald decât vineri, o maximă de 28...29 de grade, cu 8...9 grade peste media climatologică a datei.

În regiunile intracarpatice, cerul se va menţine senin, iar vântul va adia plăcut. Răcoarea dimineţii şi ceaţa din depresiunile din estul Transilvaniei lasă locul unei zilei deosebit de calde cu 29 de grade la Timişoara, Oradea, Târgu Mureş, 30 de grade la Alba Iulia şi 25 de grade la Braşov şi Miercurea CiucÎn sudul ţării, se anunţă o zi mai caldă decât ieri, dar şi cu un vânt moderat. Cerul este mai mult senin şi doar prin Lunca Dunării, după-amiază se înnorează şi sunt condiţii să plouă. La amiaza se vor înregistra între 24 şi 29 de grade. Şi în Dobrogea vântul suflă moderat, trecător cu unele intensificări. Soarele este prezent de la răsărit până la apus. Temperatura aerului variază între 19 şi 22 de grade pe litoral, în timp ce în partea continentală va avea valori între 25 şi 27 de grade. Locuitorii dintre Carpaţi şi Prut se vor bucura de o zi senină şi deosebit de caldă, cu maxime termice ce vor atinge astăzi 30 de grade la Iaşi şi la Vaslui.

Duminică, vara este la ea acasă în ţara noastră. Cerul senin şi doar la munte în a doua parte a zilei, se înnorează trecător şi sunt condiţii de ploaie slabă. Vântul rămâne sprinten în Banat şi Dobrogea. Prezenţa aerului cald de origine subtropicală, va ridica mercurul termometrelor la valori cuprinse între 24 şi 30 de grade, valori uşor mai scăzute, de 20....22 de grade se vor înregistra pe litoral. În Bucureşti, doar răcoarea dimineţii ne aminteşte că suntem în a doua lună de primavară - de la 11...13 grade în zori, mercurul termometrelor va urca rapid, din nou până la 28...29 de grade. Soarele va străluci întreaga zi, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Luni, săptămâna debutează cu aceeaşi vreme deosebit de caldă. Maxime termice de la 20...22 de grade pe litoral, până la 30....31 de grade în Câmpia de Vest. Soarele rămâne o prezenţă generoasă peste tot în ţară şi doar la munte va fi o oarecare instabilitate ce se va concretiza prin câteva averse cu descărcări electrice. Luni, vreme deosebit de caldă şi în capitala. Cer variabil, 28 de grade şi un vânt liniştit.

Vremea la munte

Drumeţii, picnicuri în aer liber şi alte activităţi în zonele de munte se pot desfăşura în condiţii meteorologice excepţionale. Soare, nori puţini de vreme bună, poate puţină ceaţă de dimineaţă pe văi şi în depresiuni şi condiţii să cadă câţiva stropi în orele după-amiezii doar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vântul va sufla cel mult moderat, iar valorile termice vor fi mult peste cele obişnuite la această dată. Aşadar, o vreme caldă, cu maxime ce trec de 20 de grade în staţiunile de pe Valea Prahovei. Vremea de mâine şi din primele două zile ale săptămânii viitoare, rămâne neschimbatăă. Cer mai mult senin şi poate câteva ploi scurte de vară în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de caldă.

Vremea în Europa

Aproape vară în sudul, centrul şi estul continentului - cer senin şi maxime estivale de 23 de grade la Moscova, 26 de grade la Kiev. Vreme caldă şi la Istanbul şi Atena, dar un pic de vânt, cer schimbător şi condiţii de averse.La Roma 26 de grade şi cer variabil, iar în capitalele ţărilor centrale mercurul termometrelor trece de 25 de grade, iar fenomene de instabilitate apar spre seară prin vestul şi nordul Germaniei, posibil şi la Berlin. Temperatura aerului este în uşoară creştere şi în capitalele nordice, până la 15 grade la Helsinki în condiţiile unui cer parţial noros şi cu şanse mici de ploaie. Lucrurile stau cu totul altfel în regiunile vestice şi sud-vestice ale Europei unde aerul racoros oceanic şi ploile dau nota zilei - maxime de numai 13 grade la Londra unde trecător plouă slab, 16 grade la Paris şi reprize consistente de ploaie la fel şi la Madrid şi doar 14 grade.

Tendinţa

Vreme prielenică şi în următoarele zile - aceeaşi stabilitate atmosferică ce menţine departe de ţara noastră sistemele noroase însoţite de ploi şi vânt. Regimul termic rămâne mult peste cel obişnuit în condiţiile în care peste cea mai mare parte a continentului este prezentă o masă de aer cald. Toatea aceste veşti nu pot decât să ne bucure - soare şi valori mai degrabă de vară, peste 25 de grade în mai toată ţara, mai puţin pe litoral unde va fi ceva mai răcoare, în jur de 20 de grade.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii