Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea MFP sa treaca la un sistem TVA la incasare optional?

ro

05 Apr, 2013 08:10 1483 Marime text
Nemultumirile din partea mediului de afaceri fata de implementare asistemului de TVA la incasareincepand cu acest an nu au fost ascunse. Nenumarate controverse si opinii au aparut pe marginea acestei modificari care a ridicat o serie de probleme iminente, unele dintre acestea tinand de intepretarea eronata a legii.
Citand o discutie neoficiala cu reprezentanti ai Finantelor, Ramona Jurubita, Partener KPMG, a declarat saptamana aceasta la o conferinta de fiscalitate, asa cum citeaza Avocatnet.ro, ca Ministerul Finantelor Publice ia in considerare varianta in care, incepand cu 2014, sistemul de TVA la incasare devine optional.
In consecinta, nu este imposibil ca din 2014 sistemul de TVA la incasare sa nu mai fie obligatoriu pentru toate firmele cu cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei.
O alta modificare semnalata de partenerul KPMG, informeaza Avocatnet.ro, prin referire la aceeasi discutie neoficiala, ar consta in posibilitatea ca perioada de exigibilitate care in prezent e de 90 de zile sa fie majorata la o perioada de 365 de zile.
Sursa: contabilul.manager.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii