Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Cazanciuc critică PNL „Vor să subordoneze justiţia”

ro

12 Aug, 2015 21:14 1689 Marime text
 
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a adresat astăzi, Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de a declanșa verificări pentru a se stabili dacă recentele declarații ale unor lideri PNL aduc atingere independenței justiției, se arată într-un comunicat al ministerului, potrivit România TV.

„În condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a auto-sesizat înca în urma atacurilor lansate de P.N.L. la adresa Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am considerat că este de datoria mea, în calitate de membru de drept al C.S.M., să cer Consiliului să verifice dacă prin declarațiile și atacurile lansate nu a fost încălcată independența justiției. În mod repetat, indiferent despre ce persoană sau partid era vorba, am solicitat oamenilor politici să se abțină de la a comenta deciziile magistraților și, mai ales, de la a lansa atacuri personale la adresa procurorilor și judecătorilor", arată Robert Cazanciuc în comunicat.

Ministrul Justiţiei califică atacurile la adresa magistraţilor drept o „campanie de presiune inadmisibilă, mai ales în condițiile în care se cere în mod public intervenția într-o cauză aflată pe rol, lucru absolut ilegal în orice stat democratic".

„Demn de remarcat este că acest atac, pornit de la un lider local al PNL, a fost continuat de un deputat aparținând acestui partid, ceea ce face ca această presiune asupra justiției să se considere și într-o încălcare a principiul separării puterilor în stat. Modul în care lideri ai PNL privesc actul de justiție și independența magistraților, făcând presiuni asupra procurorului general pentru a schimba o decizie a unui procuror de caz, denotă nu numai necunoașterea principiilor constituționale și legale care guvernează justiția din România, dar și o mentalitate periculoasă conform căreia actul de justiție trebuie să se subordoneze intereselor politice ale PNL", continuă Robert Cazanciuc, subliniind că separarea puterilor în stat, independența justiției şi supremaţia legii sunt principii pe care toți cetățenii României trebuie să le respecte, „chiar și reprezentanții PNL".


Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii