Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi scoase în procesiune Sfintele moaște Se apropie hramul Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

ro

18 Jun, 2014 18:22 3702 Marime text
Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiul Constanţa, situată în zona piaţa Brotăcei, Aleea Capidava numărul 7, lângă Cambridge School, îşi serbează hramul după următorul program liturgic: luni, 23 iunie, începând cu orele 17.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi slujba Vecerniei Mari unită cu Litia. La finalul slujbei, IPS dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va rosti un Cuvânt de Învăţătură.

Mai apoi, va avea loc scoaterea în procesiune a Sfintelor moaşte - Mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, Părticică din Sfânta Cruce; Sfântul Mare Mucenic Gheorghe; Sfântul Mucenic Procopie; Sfinții 20 de Mucenici Monahi Savaiti; Sfântul Irodion de la Lainici; Sfântul Antipa de la Calapodeşti; Sfântul Mucenic din Pustiul de la Hozeva; Sfinții ucişi în Sinai şi Rait şi ale Mărturisitorilor Domnului din închisorile din Aiud şi Gherla.

Se va oficia și slujba de priveghere în cadrul căreia se vor citi Acatiste, paraclise şi citiri biblice (Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Procopie, Acatistul Sfinților Douăzeci de Mucenici Monahi uciși de arabi în Mănăstirea Sfântului Sava din Palestina în anul 796).

Va sosi stareţul Mănăstirii Măgura Ocnei

Marți, 24 iunie, începând cu ora 7.30 va avea loc Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie Arhirească. 

Preacuviosul Părinte arhimandrit Epifanie Bulancea, stareţul Mănăstirii Măgura Ocnei, din județul Bacău va oficia slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul Sfintei Liturghii se va oficia Parastasul pentru cei adormiți, ctitori și binefăcători.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii