Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi elaborate reglementări pentru salarii egale, la nivelul UE, în cazul angajaţilor detaşaţi

ro

07 Oct, 2015 00:32 1735 Marime text
"Comisia Europeană va încerca să elaboreze un proiect de lege pe baza principiului salariilor egale în statele UE”, pentru angajaţii detaşaţi, a anunţat comisarul european pentru Muncă şi Afaceri Sociale, Marianne Thyssen, cu ocazia sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată la Strasbourg.
 
În acest context, va fi necesară revizuirea directivei privind angajaţii detaşaţi. "Nu va fi o dezbatere uşoară în Consiliul Uniunii Europene şi în Consiliul European. Dar vrem să oferim o certitudine legală pentru a facilita mobilitatea angajaţilor. Lucrăm la un set de reglementări privind mobilitatea, le vom prezenta până la sfârşitul anului", a precizat Thyssen, potrivit Le Figaro.
 
Recent, Marianne Thyssen a primit susţinerea colegilor din Comisia Europeană pentru o propunere de coordonare a sistemelor de securitate socială în statele membre ale Uniunii Europene. Aproximativ 8,1 milioane de cetăţeni europeni lucrează într-un alt stat membru decât cel de origine. În plus, există 1,6 milioane de angajaţi transfrontalieri şi 1,3 milioane de angajaţi detaşaţi. Angajaţii detaşaţi sunt trimişi în alt stat de compania din ţara de origine, pe termen determinat, în medie de patru luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii