Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vom avea la Constanţa elicopter cu cabină de terapie intensivă

ro

16 Dec, 2011 10:05 1608 Marime text

Primul elicopter EC 135 achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, destinat misi­u­nilor de salvare efectuate de SMURD, va intra în exploatare la începutul anului viitor. Este prima livrare dintr-un contract-cadru cu Societatea Eurocopter România, care prevede achiziţionarea a şase elicoptere de către Ministerul Sănătăţii, a subliniat Jean-Louis Mascle, director general al companiei, componentă a gigantului industrial EADS.

Elicopterul EC 135 este echipat cu două motoare şi poate atinge o viteză de până la 254 km/h, pe o distanţă medie de aproximativ 635 km. Doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că elicopterul are o cabină medicală modulară care poate fi comparată cu o sală de ATI, deoarece este dotată cu ventilatoare, stimulatoare cardiace, injectomate etc. de ultimă generaţie. Cabina poate fi detaşată în maximum 30 de minute şi montată pe un alt elicopter.

Până în 2014 vor mai fi deschise zone pentru intervenţia elicopterelor medicalizate ale Ministerului Sănătăţii în Craiova, pentru zona Olteniei, Constanţa-Deltă, regiunea Nord-Vest şi Galaţi.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii