Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriarhie „Vom ajuta refugiații care vor ajunge în România”

ro

02 Sep, 2015 19:19 1495 Marime text
 
Refugiații care vor ajunge în România vor fi ajutați de Patriarhia Română, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Constantin Stoica, scrie romanialibera.ro. 

De asemenea, Patriarhia va sprijini autorităţile române în cazul în care România va găzdui refugiaţi. 

„Chiar dacă refugiaţii sunt de alt neam, cultură şi credinţă, pentru noi, creştinii, sunt semenii noşti aflaţi în dificultate ca urmare a unui conflict sângeros din ţara lor. Aşa că toţi românii ortodocşi trebuie să acţioneze cu dragoste de semeni, în baza credinţei creştine. De asemenea, Patriarhia are în vedere şi sprijinirea autorităţilor în eventualitatea în care România va găzdui refugiaţi. De altfel, în Bucureşti există o comunitate de creştini arabi, sprijinită de BOR", a spus părintele Stoica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a vorbit, totodată, despre colecta din 2014 organizată în toate bisericile şi mănăstririle din ţară şi din străinătate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria.

„Patriarhia Română a organizat, în 2014, o colectă în toate bisericile şi mănăstirile din ţară şi străinătate şi a fost colectată suma de 500.000 de euro, care a fost oferită Patriarhiei Antiohiei şi Întregului Orient pentru sprijinirea victimelor conflictului sângeros din Siria. În mod firesc, oricine are nevoie de spijin, de ajutor, trebuie ajutat", a mai spus părintele Constantin Stoica.

El a precizat că autorităţile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutoare a acestor semeni.

„Am văzut că autorităţile statului român deja se pregătesc. În mod firesc, autorităţile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai noştri care realmente sunt într-o situaţie dramatică. Ceea ce am declarat are legătură cu credinţa noastră. Credinţa se manifestă prin fapte. Între credinţă şi dragostea faţă de semeni există o legătură", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

În plus, el a ţinut să precizeze că, recent, Patriarhul Daniel, vorbind unui grup de tineri iordanieni aflaţi în vizită în România, a spus că tinerii trebuie educaţi în spriritul păcii şi respectului reciproc.

„Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societăţii fără referinţă la Dumnezeu şi la religie. Societatea este confruntată cu criza economică şi financiară, dar şi cu multe conflicte armate, cu războaie şi cu violenţă, ceea ce cauzează un număr mare de refugiaţi. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiaţii din Siria şi din alte ţări ale Orientului vin în ţările europene pentru a scăpa de violenţă şi pentru a supravieţui. De aceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al convieţuirii paşnice, al respectului reciproc între diferite religii şi diferite culturi”, a adăugat Constantin Stoica.



Sursa text + foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii