Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voiculescu, Hrebenciuc, Copos şi Bica, printre cei care petrec sărbătorile după gratii

ro

24 Dec, 2014 12:02 1957 Marime text
 
Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Relu Fenechiu, George Copos, Sorin Roşca Stănescu, Ioan Avram Mureşan, Cătălin Voicu, Sorin Pantiş şi Alina Bica se numără printre cei care vor petrece sărbătorile de iarnă ale lui 2014 după gratii, relatează Mediafax.

Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce în 8 august a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Fondatorul PC are 68 de ani, astfel că, potrivit prevederilor legale privindu-i pe condamnaţii la închisoare de peste 60 de ani, el ar putea fi eliberat după ce execută o treime din pedeapsă.

Tot la Rahova sunt încarceraţi alţi doi condamnaţi din dosarul ICA: fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, care a primit şapte ani de închisoare, şi fostul director al institutului Gheorghe Mencinicopschi, care, la fel ca Voiculescu, ar putea fi eliberat, pe criterii de vârstă, după ce execută o treime din pedeapsă.

Fostul senator Sorin Roşca Stănescu este şi el închis, la Penitenciarul Jilava, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în 7 octombrie, la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol. Şi fostul ministru Pantiş a fost condamnat în acest dosar, la doi ani şi opt luni de închisoare.

Fostul senator, vicepremier şi finanţator al Rapidului George Copos se află la primele sărbători de iarnă după gratii, pe care le va petrece la Penitenciarul Rahova. Copos şi alţi şapte oameni de fotbal - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristi Borcea - au primit, în martie, pedepse cu executare în dosarul transferurilor de jucători. După pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare în acest caz, Copos a primit o alta, în august: patru ani de închisoare în dosarul cunoscut cu numele de Loteria I. În 5 decembrie, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis să aplice un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii pedepselor primite de Copos în dosarele Loteria I şi cel al transferurilor de jucători, însă hotărârea poate fi contestată. În penitenciar vor face sărbătorile şi ceilalţi oameni de fotbal condamnaţi în dosarul transferurilor, relatează Mediafax.

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi va petrece Crăciunul şi Revelionul fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu. La sfârşitul lui ianuarie, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul cunoscut ca "Transformatorul".

Un alt dosar cu nume "grele" după gratii este cel al despăgubirilor pentru un teren supraevaluat. La propunerea procurorilor anticorupţie, au fost arestaţi preventiv fosta şefă a DIICOT Alina Bica, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, expertul evaluator Emil Nuţiu şi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP.


Sursa: Mediafax


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii