Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VoestAlpine care vroia să faca un combinat la Marea Neagră a ales Texasul. Iată de ce

ro

29 Mar, 2013 13:24 1452 Marime text
Compania austriacă VoestAlpine a ales statul Texas, Statele Unite, pentru a construi o oţelărie în valoare de 550 milioane euro, atrasă de preţul mic al energiei, pe fondul boomului industriei gazelor naturale, după ce în 2008 semnase un memorandum cu guvernele României şi Bulgariei pentru construirea unui combinat siderurgic în Zona Mării Negre, scrie Reuters.

Uzina, cea mai mare investitie straina pentru Voestalpine, va incepe sa produca in 2016, va avea o suprafata de 2 kilometri patrati si va angaja aproximativ 150 de oameni.

"Ar fi imposibil sa construim o uzina comparabila in Uniunea Europeana, nu in ultimul rand din cauza lipsei de competitivitate in termeni de costuri de operare", a declarat directorul executiv Wolfgang Eder.

Statele Unite au devenit un adevarat magnet pentru industriasi gratie gazelor de sist ieftine, ceea ce a determinat numerosi economisti sa intrevada o revenire la industrializare a celei mai mari economii a lumii, dupa o perioada lunga in care cresterea a fost sustinuta de consum.

"In SUA, reindustrializarea este promovata foarte consistent, ambitios si cu mare hotarare. Preturile mici la energie ne-au dat impulsul final, si acesta nu a fost mic", a precizat Eder.

Majoritatea tarilor europene se impotrivesc explorarii gazelor de sist pe fondul ingrijorarilor legate de mediu, in timp ce recesiunea, un euro puternic si legi restrictive ale muncii in majoritatea tarilor reduc si mai mult atractivitatea pentru dezvoltarea industriei.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii