Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladescu Pensiile mici ar putea fi scutite de micsorari

ro

19 May, 2010 12:58 1114 Marime text

Există unele forme de ajutor social care nu se impozitează, cum ar fi alocaţia pentru copii, a spus în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea Tv, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. El a menţionat însă că alocaţia pentru creşterea copilului este în zona veniturilor care pot fi impozitate. "Scenariul de bază pentru reducerile de alocaţii nu există în formula de minus 25%", a completat Vlădescu.

El nu a exclus însă varianta în care ar fi posibililă o diminuare a indemnizaţiei pentru creşterea copiilor numai pentru părinţii cu venituri foarte mari. "Dacă acest program va afecta un număr redus de mămici cu alocaţii foarte mari, este posibil să fie aplicat", a spus ministrul.

Sebastian Vlădescu a mai spus că şi pensiile foarte mici ar putea fi scutie de micşorări. "Va fi o decizie politică finală, iar în acest caz va trebui să vedem de unde tăiem suplimentar", a completat el.

Sebastian Vlădescu a recunoscut, în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea Tv că este foarte greu pentru un pensionar să se descurce cu 600 sau 700 de lei pe lună, dar a spus că preferă să le scadă pensiile acum decât să ajungă în situaţia în care să nu-i mai poată plăti deloc peste câteva luni.

Reducerea pensiilor cu 15% se aplică până la intrarea în funcţie a noului sistem de pensii, la 1 ianuarie 2011. "Tot dipsonibilul finaciar pentru pensii le va fi pus la dispoziţie atunci", a explicat Vlădescu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii