Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viziunea României privind apărarea împotriva rachetelor balistice, prezentată la Londra

ro

30 Oct, 2016 13:55 1745 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, se va afla mâine la Londra, unde participă la Conferinţa multinaţională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016.
 
Activitatea este organizată de Institutul American de Aeronautică şi Astronautică şi Agenţia pentru Apărarea Antirachetă din cadrul Departamentului Apărării al SUA, se arată într-un comunicat al MApN.
 
În calitate de invitat special, Mihnea Motoc va prezenta optica României asupra domeniului apărării împotriva rachetelor balistice, ca ţară gazdă pentru sistemul Aegis Ashore al SUA de la Deveselu.
 
Cu această ocazie, ministrul român al Apărării va primi, în numele și pentru MApN, premiul „David R. Israel” pentru rezultatele meritorii în domeniul apărării antirachetă şi ca recunoaştere a eforturilor şi implicării active a României în operaţionalizarea bazei de la Deveselu, ce găzduieşte sistemul Aegis Ashore, precizează acelaşi comunicat oficial.
 
Tot la Londra, ministrul Mihnea Motoc se va întâlni şi cu viceamiralul James D. Syring, directorul Agenţiei pentru Apărare Antirachetă, la care vor discuta subiecte de interes comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii