Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită deosebită la Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanţa

ro

29 Sep, 2014 14:02 1830 Marime text
Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a fost gazda elevilor Liceului Ştiinţific „Giuseppe Tarantino” din Gravina, Puglia, Italia. Evenimentul a avut loc în perioada 14 septembrie – 24 septembrie, în cea de-a treia mobilitate a proiectului Comenius bilateral „Le journal demes rêves”, a Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, România şi Liceului Ştiinţific „Giuseppe Tarantino” din Gravina, Puglia, Italia, după cuzm e arată într-un comunicat de presă al Liceului Teoretic Ovidius.
 
La eveniment au luat parte 21 de elevi italieni precum şi două cadre didactice italiene - VitoStimolo şi Stefania Vicino, fiecare elev italian fiind găzduit de un elev al Liceului Teoretic „Ovidius”şi de familia acestuia.
 
Responsabil de proiect a fost profesorul Lavinia Gheorghiu, alături de profesoarele Mariana Popovici şi Alina Trache, cadre didactice ale Liceului Teoretic „Ovidius”. Un sprijin deosebit a venit din partea doamnelor director Cristina Anghel şi Carmen Bucovală.
 
În cadrul întâlnirilor, elevii italieni au asistat la orele colegilor lor din Liceul Teoretic „Ovidius”, având posibilitatea de a face cunoştinţă cu metodele şi mijloacele de predare din România, făcând astfel o comparaţie între cerinţele pe care trebuie să le satisfacă elevii din România şi elevii din Italia.
 
Oaspeţii italieni au intrat în contact cu viața culturală a oraşului prin vizite în centrul vechi al Constanței şi descoperirea Muzeului Marinei Române sau a complexului Muzeologic şi de Ştiințe ale Naturii. De asemenea, în portul din Constanţa, elevii şi profesorii s-au întâlnit cu reprezentanții Navei Şcoală - Bricul Mircea care le-au vorbit despre specificul acesteia. Totodată, elevii au avut ocazia să cunoască posibilitatea tinerilor navigatori de a se pregăti în primul lor voiaj, stagiu realizat în timpul studiilor universitare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii