Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vitali Kliciko, primul pe lista partidului lui Poroşenko pentru Parlamentul ucrainean

ro

14 Sep, 2014 22:11 1344 Marime text
Primarul Kievului, celebrul boxer Vitali Kliciko va fi primul nume de pe lista partidului preşedintelui Petro Poroşenko în alegerile legislative anticipate de la 26 octombrie, pe care, în schimb, principalul partid prorus a decis să le boicoteze, relatează Mediafax.
 
"Ţara are mai mult ca niciodată nevie de unitate naţională şi consolidare. Iată de ce am acceptat să devin capul de listă al Blocului Poroşenko", a declarat Kliciko în cursul unui congres al partidului prezidenţial, potrivit serviciului său de presă.
 
Kliciko, ales primar al Kievului şi conducătorul mişcării proeuropene Udar (Lovitură), a fost unul dintre liderii mişcării de contestare care a condus, în urma unor confruntări sângeroase între manifestanţi şi forţele de ordine în Piaţa Maidan, la îndepărtarea de la putere, în februarie, a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.
 
Mai întâi candidat în alegerile prezidenţiale, fostul campion la box al lumii la categoria WBC s-a retras din cursă şi l-a susţinut, după aceea, pe miliardarul Poroşenko. Acesta din urmă a obţinut victoria în scrutinul prezidenţial din mai, cu aproape 55% din voturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii