Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virusul ZIKA contra Jocurilor Olimpice! Ce au decis autorităţile

ro

29 May, 2016 13:56 1952 Marime text
Circa 150 de experţi în sănătate au recomandat o amânare sau o anulare a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza riscurilor reprezentate de virusul Zika. În schimb, Ministerul brazilian al Sănătăţii şi Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice au refuzat să ia în considerare o amânare sau o anulare a evenimentului sportiv prevăzut pentru luna august, scrie AFP.
 
Într-un comunicat, ministerul reia declarația directoarei generale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margareth Chan, care a declarat, în februarie, la Rio de Janeiro, că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că în luna august cantitatea de ţânţarilor Aedes Aesgypti, vectori ai virusurilor dengue, Zika şi chikungunya, este minimă.
 
Comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a transmis că respectă poziţia experţilor, dar urmează recomandările OMS, care nu vede deloc riscuri.
 

“Pentru moment, o anulare sau o schimbare a locului Jocurilor Olimpice nu ar schimba de o manieră semnificativă răspândirea internaţională a virusului Zika”, potrivit unui comunicat al OMS transmis vineri seară.

 
OMS a anunţat că va continua să supravegheze situaţia şi să-şi adapteze recomandările dacă va fi necesar. Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de acest virus, cu aproape un milion şi jumătate de persoane contaminate din 2015. În jur de şaizeci de ţări din lume se confruntă cu virusul Zika, aminteşte AFP.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii