Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, prezentă la inaugurarea unei piațete dedicate României în Portugalia

ro

07 Jun, 2018 09:19 1310 Marime text

 
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri la ceremonia de inaugurare a unei piațete dedicate României, în orașul Estoril, situat în Cascais, suburbie a Lisabonei.

Evenimentul a fost un prilej de evidențiere a relației privilegiate dintre cele două țări, pe care le leagă 100 de ani de relații diplomatice, legături culturale și istorice, și care lucrează împreună pentru relansarea relațiilor lor viitoare, potrivit comunicatului de presă.

Premierul român a exprimat speranța că relaţiile dintre România și Republica Portugheză vor continua să se dezvolte, ca parteneri apropiați și membri activi ai Uniunii Europene, animați de aspiraţii, interese şi viziuni comune pe multe dintre dosarele importante.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulțumit autorităților portugheze și personal primarului Carlos Carreiras, pentru deschiderea arătată față de România şi pentru prietenia purtată comunităţii româneşti din Portugalia.

În Cascais, care celebrează anul acesta 650 de ani de la înființare, există și o școală a comunității românești. Totodată, Cascais a început negocierile pentru înfrățirea cu orașul Sinaia.

Cascais și Estoril prezintă un interes deosebit pentru România, în special în anul Centenarului Marii Uniri, datorită numeroaselor personalități românești care au locuit aici: Lucian Blaga, Mircea Eliade, Elena Văcărescu sau Regele Carol al II-lea etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii