Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă "Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români"

ro

12 Mar, 2019 16:11 1466 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis, prin decizia referitoare la bugetul pe 2019 şi declaraţiile pe marginea acestuia, face "un joc electoral pe spatele românilor" şi "îi dezinformează din nou", a afirmat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, potrivit agerpres.ro.


"Am avut senzaţia că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat, cu aceleaşi minciuni. Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicaţii ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor", a susţinut Dăncilă.


Ea a calificat drept "iresponsabile" declaraţiile şefului statului, adăugând că Iohannis creează îngrijorări că nu există bani de pensii, deşi acest lucru nu are "nicio bază reală".

"Domnul preşedinte Iohannis dovedeşte că nu cunoaşte lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, după foarte mulţi ani, în anul 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde de lei, ca urmare a măsurii transferului contribuţiilor de la angajator la salariaţi - o altă măsură pe care domnul preşedinte Iohannis a criticat-o, măsură care însă şi-a arătat eficienţa. O altă dezinformare pe care domnul preşedinte a anunţat-o cu nonşalanţă în spaţiul public este legată de mărirea pensiilor. Domnul preşedinte ar trebui să citească cu atenţie măsurile pe care le-a luat Guvenul României. Pentru că am mărit anticipat pensiile, începând cu 1 iulie 2017, pentru anul 2018, şi la 1 iulie 2018, pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut," a explicat premierul.


Potrivit şefului executivului, dacă Guvernul ar fi făcut "ce cere preşedintele Iohannis şi partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici decât în prezent".

"Consider total iresponsabile declaraţiile domnului preşedinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor şi creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmaţie care nu are nicio bază reală. Oare ce urmăreşte domnul preşedintele prin insistenţa pe temele care induc nesiguranţă în rândul pensionarilor? Pregăteşte terenul pentru vreo decizie de amputare a drepturilor pensionarilor din partea formaţiunilor politice pe care le susţine pe faţă, cum s-a întâmplat în trecut? O spun cu fermitate - pensionarii nu au nici un motiv să-şi facă griji. Aşa cum ne-am angajat, vom continua majorarea pensiilor prevăzută pentru 1 ianuarie 2020 de la 1 septembrie anul acesta. Aşadar, cu trei luni mai devreme decât stabilisem iniţial. Guvernul României are bani pentru plata pensiilor, pentru asigurarea tuturor drepturilor stabilite prin lege", a adăugat Viorica Dăncilă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii