Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

ro

11 Mar, 2019 20:03 1875 Marime text

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi, 11 martie 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Cu ocazia întrevederii, premierul român și ambasadorul SUA au remarcat menținerea și aprofundarea dinamicii pozitive a Parteneriatului Strategic bilateral. Totodată, a fost evidențiată importanța dialogului bilateral la nivel înalt, mai ales în contextul convorbirii recente între prim-ministrul României și vicepreședintele SUA.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv și al său personal pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a reiterat susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității. În context, a subliniat oportunitatea reprezentată de  exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relația transatlantică, bazată pe dialog și consens.

Cele două părți au subliniat importanța colaborării România-SUA în planul securității, cu anvergură regională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat contribuția României la efortul aliat de repartizare echilibrată a costurilor în domeniul apărării, prin menținerea unui nivel crescut al alocărilor bugetare în acest scop pentru anul 2019 și continuarea programului de înzestrare a Forțelor Armate române.

Ambasadorul Hans Klemm a apreciat acțiunile desfășurate sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene care vizează combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului, mulțumind prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru evenimentul organizat la Bruxelles (7 februarie 2019) și pentru pregătirea conferinței de la București, din această săptămână.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii