Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - Violatorii din Vaslui au fost condamnaţi la pedepse grele de închisoare cu executare!

ro

17 Aug, 2015 14:19 3315 Marime text
 
Procesul de la Judecătoria Vaslui în cazul celor şapte tineri acuzaţi de violarea unei fete de 18 ani s-a încheiat. În faţa Judecătoriei zeci de oameni au stat cu sufletul la gură în aşteptarea verdictului. Inculpaţii au lipsit. Sentința a fost dată în urmă cu câteva minute:
Burada Silviu: 8 ani și 4 luni de închisoare
Burlacu Paul Andrei: 7 ani de închisoare
Avadanei Silviu: 7 ani de închisoare
Bolboceanu Petrică: 7 ani de închisoare
Boicu Ionuţ Bogdan: 5 ani și 8 luni de închisoare
Rotaru Alin Dumitru: 5 ani și 8 luni de închisoare
Surleac Ioan: 5 ani și 8 luni de închisoare
Cei care şi-au recunoscut fapta au primit pedepse mai mici.
 
Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Mai mult, judecători i-au obligat pe suspecți la plata, în solidar, a sumei de 50.000 lei către victimă cu titlu de daune morale. Pentru că nu s-au prezentat la sediul instanței, cei șapte suspecți au fost ridicați de Trupele Speciale ale Poliției.
 
Procurorii au cerut pedepse foarte aspre pentru cei şapte tineri, acuzați că au violat o fată până la leșin: Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani).
Pentru infracţiunea de viol aceştia risca o pedeapsă de maximum 12 ani la care se adăugă un spor de o treime din pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care pedeapsa maximă este de 7 ani.
Vineri, la Judecătoria din Vaslui, cei 7 tineri judecaţi pentru viol, s-au prezentant la ultimul termen din proces.
Cazul a fost extrem de mediatizat după ce tinerii au fost eliberați din arest preventiv. 

Update, ora 15.35: 

După cum puteţi observa, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.
Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.
Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.
Cei şapte tineri nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie şi urmând a fi pusă în aplicare de poliţişti. La pronunţarea sentinţei nu a fost prezentă nici tânăra violată, care susţine astăzi examenul de bacalaureat. Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile atât de către procurori, cât şi de cei şapte tineri.
Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, au fost judecaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi că au sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fată de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii