Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vin la tine şi te strâng de gât!”, a tunat o învățătoare către elevii ei (video)

ro

12 Mar, 2016 14:00 2026 Marime text
 
Un caz revoltător în ceea ce priveşte modul în care unele cadre didactice îşi fac meseria a fost făcut public astăzi. Este vorba de o învățătoare de la Școala „Carmen Sylva” din Horia, în judeţul Neamţ, chiar lângă Roman.
 
Într-o serie de înregistrări făcute de părinţi se aude cum o învăţătoare ţipă la elevi şi le vorbeşte foarte urât. O serie de şase astfel de „ieşiri” nervoase ale învăţătoarei au fost făcute publice de jurnaliștii de la ziarulderoman.ro. Inspectoratul Școlar a fost sesizat şi inspectorul școlar Viorel Stan a dispus ca, luni, la prima oră a dimineţii, o comisie să meargă în unitatea de învăţământ şi să demareze o anchetă.
 
În prima înregistrare se poate auzi cum învăţătoarea îi spune unui elev că îl strânge de gât şi le spune copiilor că sunt…papagali:
 

„Dacă n-ai răbdare, vin la tine şi te strâng de gât, acuma, că nu mai pot. Taci odată! Și tu la fel! Eşti papagal? Știi că păsările papagal repetă după oameni?”

 
Părinții elevilor au decis să facă publice înregistrările pentru a se auzi cum înţeleg să se comportă și să vorbească unele cadre didactice copiilor pe care ar trebui să îi educe.
 
Contactat de Ziarul de Roman, inspectorul şcolar general Viorel Stan a confirmat, din păcate, că există un astfel de caz de „proastă purtare” din partea unui învăţător.
 

„Am aflat şi am ascultat înregistrările la prima oră a dimineţii. Este primul caz de acest fel care ne-a fost adus la cunoştinţă. Am discutat la Inspectorat astăzi de dimineaţă cu directorul şcolii şi am dispus ca, luni, la ora 08.00, o comisie formată din inspector Rodica Vădeanu, de la învăţământul preşcolar, şi inspectorul Victor Dimon, de la învăţământul primar, să meargă în Școală pentru a demara o anchetă. În urma acesteia, eventualele sancţiuni trebuie luate de către conducerea şcolii şi nu de Inspectorat”, a declarat Stan.

 
Așteptăm reacția învățătoarei. Până atunci, ascultați înregistrările.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii