Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Vila soților Ceaușescu vizitată de zeci de români. Iată ce lux ascunde palatul (galerie foto)

ro

12 Mar, 2016 17:27 2551 Marime text
 
Începând de astăzi, vila de pe bulevardul Primăverii din București în care a locuit familia Ceaușescu a fost deschisă publicului larg. Astfel românii pot vedea luxul care este ascuns de palatul în care au trăit soții Ceaușescu. Încă din prima zi de vizită oamenii au venit în număr foarte mare, unii oameni spunând că era un „lux fantastic”.
 
„Trăiau într-un lux fantastic.Nu mă gândeam să văd aşa ceva, niciodată nu credeam că o să ajungem. N-aş putea să spun că mi-a plăcut totul, anumite încăperi sunt cam aglomerate, cred că apartamentul lui Zoe mi-a plăcut cel mai mult”, a declarat un vizitator pentru RomâniaTV. Oamenii au putut vedea tot ce deţineau dictatorii. Hainele lor de zi cu zi, dormitoarele şi băile luxoase.
 
Vila a fost construită în anii 60 și are mai bine de 80 de încăperi,  cramă, spa, piscină şi chiar sală de cinema.
 
Astăzi la deschidere au fost prezenţi directorul RAAPPS, dar şi ministrul Vasile Dâncu.
 
„Ne pune faţă în faţă cu trecutul nostru, bun sau rău. Un alt obiectiv a fost să includem şi acest punct în circuitul muzeal al Bucureştiului”, a declarat Marius Grăjda, director RAAPPS, conform aceleiași surse.
 
„Aceasta intră la transparenţa trecutului, multe greşeli vin din trecut, când vorbim despre perioada neagră a dictaturii ceauşiste, trebuie să cunoaştem ce s-a întâmplat atunci”, a completat Vasile Dâncu pentru RomâniaTV. 
 

UPDATE, ora 18.07: 


Potrivit Guvernului României, fosta reședință a soților Ceaușescu, vila din Bulevardul Primăverii a fost inclus în circuitul turistic și va putea fi vizitat, începând cu data de 19 martie, de miercuri până duminică,  între orele 10.00 și 18.00, în grupuri de minim 5 persoane și maxim 15, pe baza de programare cu cel puțin o zi înainte de vizitare.

Evenimentul a fost organizat de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și Secretariatul General al Guvernului (SGG), la propunerea Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

La deschidere au participat viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul pentru Consultare Publică si Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru, și șeful Secretariatului General al Guvernului, Sorin Chelmu.


Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii