Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Nicolaescu solicită de urgenţă planurile pentru sezonul rece Videoconferință cu primarii din judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

12 Oct, 2016 13:59 1889 Marime text
În aceste momente, la Prefectura din Constanţa se desfăşoară o videoconferinţă cu primarii din judeţ. Aceştia pun la punct Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 



Videoconferința este susținută de prefectul Adrian Viorel Nicolaescu.

„Am convocat şedinţa pentru că ieri a fost o situaţie de cod portocaliu şi vom discuta problemele deosebite care au apărut în teritoriu“, a precizat prefectul Constanţei.

UPDATE 2, ora 14.32

Nu există probleme în judeţ în urma codului şi se vor efectua controale pentru a se asigura că sunt pregătite localităţile pentru vremea rece. Autorităţile nu au fost luate prin surprindere ca în codul portocaliu de acum o săptămână şi au avut timp să se pregătească.
 
Primăriile care au răspuns în permanenţă noaptea trecută la solicitarea ISU: Castelu, Coroana, Valu lui Traian, Vultur, Saraiu, Nicolae Bălcescu, Siliştea şi Techirghiol.    
                    
Până în zece localităţi din 70 din tot judeţul Constanţa sunt primăriile care au răspuns la solicitarea ISU de la miezul nopţii. 

UPDATE 1, ora 14.13

Întregul comandament de situaţii de urgenţă pe inundaţii au răspuns solicitării prefecturii. Nicolaescu îi felicită pentru promptitudine pe primarii localităţilor din judeţ. Primăriile au fost informate pe fax şi pe e-mail referitor la cum trebuie să reacţioneze în situaţii de urgenţă de cod portocaliu. Primăria Corbu a solicitat motopompe.
 
Localităţile care nu au trimis un plan pentru sezonul rece sunt Cernavodă, Techirghiol, Fântânele, Limanu, Lumina, Nicolae Bălcescu, Pantelimon, Săcele, Saraiu şi altele. Jumătate din localităţi nu au transmis măsurile de intervenţie pentru sezonul rece.                        
 
Nicolaescu solicită de urgenţă aceste planuri de la primării. „Trebuie întocmit planul judeţean pentru sezonul rece!“, a mai spus Adrian Viorel Nicolaescu.
 
La Rasova au avut loc trei evenimente hidro-meteo periculoase care au pagube. Primar Rasova spune că „zilele acestea nu au fost evenimente deosebite“ 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii