Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vid de putere după arestarea preventivă a primarului Stan Va fi desemnat în regim de urgenţă un viceprimar la Techirghiol

ro

25 Oct, 2015 09:44 2467 Marime text
Primarul din Techirghiol a fost arestat pentru 29 de zile. Adrian Stan a fost prins vineri după-amiază în flagrant delict când primea, într-o parcare din Constanţa, 40.000 de lei de la un om de afaceri din Cernavodă, cel care l-a şi denunţat anchetatorilor.

Procurorii îl acuză pe edil de luare de mită în formă continuată: ar fi cerut 4% din suma contractelor pe care le acorda Primăria firmei omului de afaceri din Cernavodă care l-a reclamat.

Adrian Stan este la al doilea mandat de primar. Stan a fost suspendat inclusiv din calitatea de membru al PNL, al cărui membru este de 22 de ani, a precizat deputatul, Gheorghe Dragomir, preşedintele organizaţiei care a mai afirmat că în astfel de situaţii, statutul Partidului Naţional Liberal se activează sine die. Stan urmează să fie suspendat din funcţie şi de prefectul judeţului, Ion Constantin, imediat ce Prefectura va fi înştiinţată oficial de decizia magistraţilor. Acest lucru se va întâmpla cu certitudine săptămâna viitoare, mai cu seamă că în acest moment la Techirghiol se înregistrează un vid de putere administrativă. Cu un primar arestat preventiv şi cu o funcţie vacantă de viceprimar, oraşul nu poat funcţiona.
 
Fostul viceprimar a decedat la începutul anului!
 
Andrei Răzvan Alberto, fostul viceprimar din partea PSD de la Techirghiol a decedat în luna februarie a acestui an, în timp ce juca baschet  într-o sală de sport din localitate. După 10 minute de joc, el a căzut la pământ și a intrat în comă. Paramedicii Smurd au încercat mai bine de o oră să îl resusciteze dar au fost nevoiţi să declare decesul. Viceprimarul avea 44 de ani.
 
Negocieri eşuate timp de 8 luni de zile
 
Discuţii şi negocieri la Techirghiol pentru fotoliul de viceprimar au tot existat în ultimele opt luni, însă primarul Adrian Stan nu s-a decis cu cine să facă echipă. Aşa se face că astăzi, în momentul arestării sale preventive, funcţia de viceprimar este vacantă.  

Totuşi mandatul de consilier rămas şi el vacant în urma decesului lui Răzvan Andrei Alberto, a revenit unui alt reprezentant PSD, Dumitru Ceară. Actuala componenţă a Consiliului Local Techirghiol arată în felul următor: şase consilieri liberali (unul dintre ei provine de la fostul PDL), trei social-democraţi, unul de la UDTTMR şi patru independenţi.

Şedinţa de Consiliu pentru desemnarea unui viceprimar va avea loc de îndată ce prefectul va suspenda mandatului primarului arestat şi cel mai probabil la întrunirea consilierilor va fi prezent şi un subprefect pentru a superviza întrunirea.

Liberalii prin vocea lui Gheorghe Dragomir susţin PNL nu are cum să piardă la desemnare nici postul de viceprimar, asta pentru că la ora actualii partidul deţine şase mandate şi urmează ca alţi doi consilieri din rândul celor indepedenţi să se alăture PNL.

„În regim de urgenţă liberalii de la Techirghiol îşi vor desemna atat un preşedinte de organizaţie interimar cât şi vor stabili şi pe cine vor propune în CL pentru funcţia de viceprimar. Noi, conducerea judeţeană am decis să nu ne amestecăm şi să-i lăsăm să se organizeze singuri”, a afirmat Dragomir.

În lumina actuală a situaţiei de la Techirghiol, este aşteptată şi o reactivare a consilierul local Adriana Şlincu, preşedintele Organizaţiei orăşeneşti a PSD Techirghiol. Şlincu a ţintit în mai multe rânduri funcţia de primar, a ocupat un mandat de viceprimar în timpul funcţionării protocolului USL iar în prezent este consilier local.

Stan a primit 29 de zile!
 
Reamintim că instanţa de judecată a dispus arestarea edilului din Techirghiol pentru următoarele 29 de zile. Însă această decizie a judecătorilor nu este definitivă. Deja ea a fost atacată de avocații edilului.

Sursa foto: www.fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii