Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:59 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta schimbă legea pentru a-i oferi lui Radu Mazăre portul Constanţa

ro

27 Sep, 2013 19:20 1429 Marime text
În ciuda opoziţiei liberalilor care conduc Ministerul Transporturilor, premierul Victor Ponta se grăbeşte să-i ofere portul Constanţa primarului Radu Mazăre.

Prezent ieri la Constanţa "pentru a rezolva mai multe probleme", premierul a fost însoţit în permanenţă de primar împreună cu echipa sa de parlamentari PSD. L-au convins să dea o fugă la Administraţia Portului Constanţa unde, la o cafea în spatele uşilor închise, au stabilit "o implicare mai mare a autorităţilor locale" în dezvoltarea portului.

"Jumate guvern, jumate autoritatea locală. E vorba de acel pachet de acţiuni care să permită implicarea activă atât a capitalului privat, cât şi a statului, sub forma autoritate locală, guvern, în luarea deciziilor şi care să impună regulile care sunt aplicabile listării la bursă, reguli de transparenţă decizională", a explicat, la final, Victor Ponta. Premierul a anunţat că săptămâna viitoare, "o să discutăm chiar cu doamna ministru Mănescu (Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor - n.r.), cu reprezentanţii portului, noua strategie de dezvoltare. Pentru că povestea iniţială, că să se vindă doar 5% din acţiuni, era neserioasă. Bineînţeles că asta înseamnă schimbarea legii, modificarea strategiei".

Continuarea pe evz.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costica 28 Sep, 2013 04:40 Nu așa se iau decizii de importantă maxima.Nu exista nici un studiu serios care sa motivele o astfel de decizie luată la o cafea.In Franța,Italia,Spania,ect porturile sunt subordonate ministerelor,primăriile nu au acțiuni.