Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, patru săptămâni de convalescenţă la Istanbul

ro

21 Jun, 2015 20:15 1510 Marime text
 
Purtătorul de cuvânt PSD Gabriela Firea a declarat duminică seară la B1 TV, că Victor Ponta se va întoarce în România peste 28 de zile, pentru că pe parcursul acestei perioade trebuie să stea în Istanbul, pentru a se duce la control zilnic, la medicii care l-au operat.
 
Aceasta a mai precizat că alegerea lui Gabriel Oprea la șefia Guvernului de către premier se explică prin faptul că acesta are experiență.
 
”Cred că în acest moment ar fi prematur să afirmăm să facem calcule ce se va întâmpla peste aproximativ o lună atunci când premierul a spsu că se va afla la cârma guvernului. E un pic prea devreme să facem calcule, analize. 
 
Constituția este cât se poate de clară: art. 107 spune că președintele poate să facă sugestii și rugămintea premierului a fost Gabriel Oprea, în primul rând pentru că există deja o experiență și a coordonat în acestă perioadă activitatea guvernului cât Victor Ponta a fost la operație în Turcia, și doi: Ponta s-a gândit să existe o continuitate.
 
Dacă Iohannis va găsi de cuviință că un alt ministru ar putea să conducă guvernul o lună de zile, este alegerea sa. 
 
Din punct de vedere medical, este foarte greu să blamezi pe cineva dacă a luat o decizie personală. Când e vorba de sănătate nu cred că e cazul să te sfătuiești cu cei de la serviciu, cu echipa. Atunci când este vorba de starea noastră de sănătate nu mai contează ce poziție ocupi.
 
Cât privește anchetele din justiție, răspunsul este foarte clar: a exista un vot categoric în parlament, dar instituțiile statului, mai precis, DNA își pot continua activitatea judiciară. Și oricum o lună nu reprezintă o întreagă viață sau un întreg mandat”, a declarat FIrea într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”,  difuzată la B1 TV.

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii