Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta despre relația cu Republica Moldova „Între noi este o relație cu totul și cu totul specială“

ro

27 Aug, 2015 15:33 937 Marime text
 
Acordul de asistență financiară dintre România și Republica Moldova a fost prelungit pentru încă cinci ani, până în 2020. Asistența financiară constă în 100 de milioane de euro pe care autoritățile din București le va acorda Chișinăului, potrivit Agerpres.

„România este cel mai mare avocat al integrării europene a Republicii Moldova, și este gata, și are posibilitatea să acorde și sprijin financiar țării vecine'', a declarat premierul Victor Ponta, citat de Radio Chișinău, scrie Agerpres. 

„Între noi este o relație cu totul și cu totul specială. Și la bine vreau să fim împreună, și când e greu vreau să fim împreună. Dacă sunt momente dificile și sunt momente grele, vreau să vă bazați pe noi, că atunci se vede prietenul — când aveți nevoie. Și România, din punct de vedere economic, din punct de vedere financiar, bugetar, este în poziția în care la nevoie vă poate ajuta'', a mai adăugat șeful Executivului.

„Pe parcursul celor 24 de ani de independență, cooperarea noastră bilaterală a înregistrat un constant curs ascendent, cu precădere în ultimii ani, configurându-se într-un parteneriat strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a țării noastre'', a precizat Valeriu Streleț, conform aceleiași surse.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: olttv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii