Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta despre criza declanşată de francul elveţian

ro

22 Jan, 2015 18:16 1191 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat azi că soluțiile pentru preîntâmpinare a unor crize precum cea generată de creditele în franci elvețieni trebuie să țină cont de o mai bună informare din partea băncilor către potențialii clienți, de condiții legislative clare de convertire a creditelor în lei sau în euro și de măsuri ca băncile să suporte o parte din eventuale pierderi, relatează Agerpres.
 
Premierul a adăugat că subiectul aprecierii semnificative a francului elvețian trebuie abordat serios, nu la un mod demagogic.
 
Premierul a spus că nu crede în soluția adoptată de Ungaria, "în care s-a convertit cu forța într-o zi".
 
"Ar trebui să convertesc la cursul de astăzi și cred că nu-și dorește nimeni asta. Cred într-o mai mare obligație pentru bănci pentru a informa mai bine, cred într-o obligație a băncilor de a suporta o parte din pierderi și am văzut deja sunt două bănci care au și înghețat la cursul din decembrie (leu/franc elvețian — n.r.). Și cred că la un moment dat trebuie să găsim un sistem prin care omul să citească de trei ori un contract înainte să-l semneze", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.
 
Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii